Kategorier
Artikler

Husk at give dine børn solcreme på

Når solen nærmer sig, så bliver solcremen yderst vigtig for personer i alle aldre. Men specielt ved børn er det vigtigt med solcreme, da de lette kan blive solbrændte.

Barn i solen med solhat og solcreme
Husk solcreme til børnene

Hvorfor er det så vigtigt med solcreme?

Solcremen er så vigtig for børn, fordi den mindsker risikoen for hudkræft senere hen i livet (Kilde: Apotekeren om solcreme til børn). Jo mere sol barnet udsættes for, jo større risiko er der senere hen.

Der er flere gode råd f.eks.:

  1. Solcreme spf 15 på hele kroppen
  2. smør barnet i en parfumefri creme
  3. efter badning skal barnet have solcreme på på ny.

Børn og solcreme

Der findes helt bestemte solcremer specielt lavet til børn. Fordi de indeholder færre stoffer, som barnet kan være allergisk overfor. Det er derfor en rigtig god idé, at afprøve cremen imod sol på barnet.

Selvom at det er vigtigt at du giver dine børn solcreme på,så husk også dig selv. Det er aldrig rart at blive solbrændt, hvilket de fleste kender til. Det er derfor også vigtigt at tænke på, at solcremen ikke forlænger et ophold i solen. Sørg for at smøre dit barn ind ofte, for at være sikker på at solcremen virker som den skal.

Gode solcremer

Der findes utallige slags solcremer med forskellige mærker, forskellige priser og forskellige styrker. Hvis du har en lys hud eller mange fregner, så sørg for en høj SPF. Dette skal du gøre, da din hud ikke egner sig til en omgang solbadning ligesom personer med mørk hud gør.

Der findes f.eks. solcremer til dine børn fra mærkerne: ACO, Anthelios, Vichy og Apotekets solcreme. De alle kan købes på det lokale apotek, så der er ingen undskyldning for mangel på solcreme til dine børn. Husk at smør dig og din familie i solcreme, selvom at solen måske ikke ser så stærk ud den pågældende dag. Så slipper hele du og dine børn for at blive brændte.

Du kan også overveje at kigge på soltøj til børn hos Filabel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *