Kategorier
Artikler

Få en god ferie i Alanya

Vil du gerne til et varmt land her i sommerferien med dine børn?

Måske have en masse sol samt en på opleveren? Så er Alanya stedet at besøge, dog er der altid nogle gode råd når rejsen går til Alanya.

Alanya ferie med børn

Sproget i Alanya

Når du kommer til Alanya, så er det altid rart at kunne kommunikere. De fleste tyrkere taler også engelsk, specielt i turistområderne og indenfor branchen.
Det er dog muligt, at finde flere steder på nettet hvor du kan lære om det tyrkiske sprog. Det vil være en fordel, hvis du f.eks. gerne vil tage på bazar en dag – her taler alle nemlig ikke engelsk.

Mad og drikke i Alanya

Alanya er kendt for lækkert tyrkisk mad, priserne er også en del billigere end i Danmark. Hvorfor ikke prøve, at købe mad på en lokal restaurant? Her vil det være en god idé, måske at trække sig lidt væk fra turistområderne, på den måde kan i prøve flere af de lokale ting.

Vandet i Alanya anbefales det ikke at drikke som dansker, da vandet har en anden bakterie flora end i Danmark. Det er dog ikke et problem, at bruge vandet til at skylle tandbørsten f.eks. Men køb gerne drikkevand på flaske, det er utrolig billigt.

I forhold til, at drikke alkohol på din ferie i Alanya. Så er det intet problem, du kan få mange forskellige farverige drinks. Men hvorfor ikke prøve Raki? Tyrkerne elsker Raki eller øl, hvilket måske er en smagssag. Raki serveres ofte til et måltid, hvis du besøger en lokal restaurant.

Du skal være opmærksom på, at de fleste tyrkere er muslimer. Derfor er det slet ikke alle, som drikker alkohol. Dog drikker mange tyrkere en smule alkohol (dog ikke under ramadanen), men det altså ikke som passende at være beruset.

Valuta

Når du drager imod Tyrkiet og Alanya, så vær opmærksom på valutaen og hæv pengene hjemmefra i din Bank. Valutaen i Alanya er ligesom i resten af Tyrkiet lira også kaldt TL. 1 lira svarer til omkring 1,90 danske kroner.

F.eks. på hoteller og turistbutikker kan man ofte betale med f.eks. euro og nogle steder kroner. Men ikke alle steder tager imod kreditkort, så hæv penge hjemmefra eller i en bank i Alanya.

Toldregler

Har du fundet noget, som du gerne vil have med hjem? Men hvad så lige med tolden? Reglerne er forskellige fra land til land. Men det er lovligt, at medbringe kopivarer fra Tyrkiet til Danmark med en samlet værdi på maks 3.250 kroner (denne sats indeholder både kopivarer, souvenirer, almindelige varer osv.)

Oplevelser

Du kan opleve utrolig mange ting i Alanya. Du kan f.eks. tage på en af Alanya flotte strande, de er næsten alle sammen offentlige. Vær dog opmærksom på, at nøgenbadning er ulovligt i Alanya undtaget for børn.

Du kan også bevæge dig en tur rundt i Alanya med den offentlige transport. Busserne er lette at overskue, samt du kan købe et kentcard som er næsten ligesom et dansk rejsekort. Ellers er det også muligt at leje en bil som du f.eks. kan køre i til en lækker bazar!

Hvad er dit bedste råd til en god ferie i Alanya?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *