Kategorier
Artikler

Tips til at undgå kriser det at få børn kan skabe

Det er hårdt for et forhold, når I går fra at være to til at være tre. Selvom det også er en meget glæde tid med den lille nye, er det også virkelig hårdt for jeres parforhold. Pludselig er der kommet et lille menneske, der tager al jeres opmærksomhed, hvilket gør, at I ikke har lige så meget tid til hinanden. Det er ofte noget, som man ikke taler så meget om. Det er lidt et tabu. For nu har I jo skabt nyt liv sammen, så burde I jo være endnu mere forbundne end før.

For mange mænd kan det dog føles som, at de bliver lidt kørt ud på et sidespor. Pludselig går al deres kærestes tid med at tage sig af den lille nye. Maskulinitet mangler. Manden passer i høj grad sit liv, som det var før med at gå på arbejde og kommer så hjem til kæresten og den lille nye om aftenen og kan hjælpe lidt til. Det kan dog godt skabe nogle konflikter. Her kan du få tips til, hvordan I kan undgå dem.

1. Erkend at du har et problem

Hvis du som mand føler dig kørt ud på et sidespor eller måske lidt føler, at du er blevet ramt af en midtvejskrise, og at du stiller spørgsmålstegn ved alle de valg, som du har truffet i dit liv, handler det først og fremmest om, at du erkender, at det er sådan, du har det. Det kan være svært som mand at gøre det. Men det er det første step til at tale med din kæreste eller en anden om det. Det kan være en af dine gode venner, der har været far i nogle år. Måske har han været igennem noget lignende? Ellers kan du prøve at tale med en professionel om det.

2. Det er okay ikke at være jublende lykkelig

Når du har erkendt, at du har et problem, er det også vigtigt for dig, at du erkender, at du har en masse følelser i forbindelse med det. Det kan være vrede, eller at du er ked af det. Det er helt normalt at have det sådan, når du er i krise og ikke har det godt. Men det kan være svært at indrømme, når I lige har fået et barn og jo skulle være rigtig lykkelige sammen. Men jo før du indrømmer over for dig selv, hvordan du har det, jo før kan du begynde at acceptere, at det hele ikke er fuldstændig lykke. Tal med din kæreste om det, måske føler hun sig også forvirret over jeres nye situation nogle gange.

3. Accepter dit liv

Når mænd får en midtlivskrise, har de tit lyst til at flygte fra det hele og starte forfra med en anden. Men ofte er den bedste løsning, at du accepterer dit liv, som det er nu. Selvom du finder sammen med en anden, bliver det også hverdag med hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *