Kategorier
Artikler

Sjove ideer til barnets værelse

De fleste forældre vil gerne give det allerbedste til deres børn. Det inkluderer blandt andet at give dem det allerbedste børneværelse i hele verden. Et værelse, er der både sjovt, kreativt og hyggeligt. Det kan dog være svært at komme på de gode idéer selv. Hvordan gør man lige et børneværelse ekstra spændende? Læs med her og få nogle gode og sjove idéer til dit barns værelse! Du får blandt andet gode idéer til hvordan du kan bruge helt almindelige kontorartikler til at peppe værelset op.

Brug kontorartikler på nye måder

Kontorartikler er ikke i sig selv noget særlig spændende. Når man mangler idéer til at gøre indretningen mere sjov og spændende, er det ofte oplagt at starte med helt almindeligt hverdagsartikler såsom kontorartikler. Du kan f.eks. starte med at bruge ting, du allerede har.

På et børneværelse er der ofte brug for praktisk opbevaring. Her kan du med fordel bruge kontorartikler til at skabe en både praktisk og sjov opbevaring. Du kan f.eks. bruge tidsskriftsholdere til praktisk opbevaring. Tidsskriftsholderne kan dekoreres på mange sjove og personlige måder. Her kan du med fordel få børnenes hjælp, så de får en andel i indretningen af deres eget værelse.

Hvis du har et barn, der elsker at være kreativ, er det også oplagt at bruge kontorartikler aktivt som en del af indretningen. Brug f.eks. forskellige beholdere til at holde styr på ting som tuscher og farveblyanter. Du kan også bruge sjove arkivkasser til opbevaring af perler og lignende småting. Det hele handler om at gøre indretningen sjov og bruge materialerne på nye og anderledes måder.

Du har også muligheden for at indrette med papir på andre måder, nemlig ved brug af børneplakater fra fx Designdyret.

Brug legetøj og farver til at skabe stemning

En ting, som mange forældre måske nemt overser, når de gerne vil indrette børnenes værelser, er den værdi der ligger i børnenes legetøj. Hvis du vil skabe den helt rette stemning i børneværelset, kan du med fordel bruge noget af barnets legetøj som en aktiv del i indretningen. Det kan ikke nødvendigvis bare pakkes væk i skabe og kasser. Brug udvalgte genstande som pyntegenstande på reoler og hylder.

Har du lidt mindre børn, har de sikkert også en tremmeseng, hvor du passende kan indrette med uroerHer kan du med fordel tage barnet med på råd. Hvilke genstande vil barnet selv gerne vise frem? Måske skal yndlingsbamsen have en helt særlig plads. Hvis du alligevel vil have en rød tråd gennem indretningen, kan du sørge for at farvekoordinere.

uroer

En anden ting, der nemt kan komme lidt i glemmebogen er farvevalget på værelset. Mange vil have tendens til at male væggene hvide. Her kan du med fordel tage barnet med på råd. Hvad er barnets yndlingsfarve? Lad gerne forskellige nuancer af denne farve gå igen i hele indretningen.

Vælg en moderne og sart nuance af farven til væggene. Hvis dit barn elsker blå, kan du f.eks. vælge en mere afdæmpet gråblå til væggene. Herefter kan du lade nuancer af den samme blå gå igen i resten af indretningen. Både den måde kan du hurtigt få skabt en hyggelig stemning, samtidig med at dit barn har været med til at bestemme indretningen af værelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *