Kategorier
Artikler

Oplevelser i Cuba med børnene

For mange mennesker lyder Cuba måske som et land, som vi kun kender for dets kommunisme og rollen imod USA under Cuba-krisen. Cuba har dog en utrolig dyb historie, som emmer af håb og inspiration, mens en smuk natur kan findes om næsten hvert eneste gadehjørne. Cuba er et fantastisk sted at tage på ferie, hvis du opleve et land, som låner fra mange forskellige kulturer for at skabe sin helt egen lille verden i Caribien.

Cuba med børn

Photo by Alexander Kunze

Cuba er også et fantastisk sted at tage børnene med, fordi de kan genkende mange af de mere amerikanske dele af den cubanske kultur, og samtidig kan få en idé om, hvordan verdenen så ud for flere år siden. Cuba var igennem an lang årrække under et strengt handelsforbud fra USA, hvormed at landet blev nødt til at kunne overleve meget på egen hånd. Derfor er maden i Cuba et af de mest spændende aspekter i landet; her bruger man nemlig store mængder af lokale råvarer.

Alt fra bønner til kokos spises meget på øen, hvor restauranterne også ofte får deres råvarer ved hjælp af lokale landmænd og fiskere. Her spiser man både mange skaldyr, men også meget svinekød. Dig og børnene kan altså få mad, som ikke er helt uvant, men er I mere eventyrlystne, så kan I prøve nogle af de mere særprægede, lokale retter. Dette gør altså, at børnene også kan prøve nogle nye smagsvarianter af populære retter herhjemme, som for eksempel pizza, og dermed udvide deres smag i mad.

Rejser til Cuba byder på mange seværdigheder!

Cuba er ikke kun et spændende land på grund af dets vilde historie eller den gode mad – her finder du også smuk natur! Cuba er især kendt for sine store, fascinerende strande, hvor man bade, både i vandet og i solen. Sandet er nærmest fløjlsblødt, og her kan børnene frit få lov til at boltre sig, hvad end de vil bygge sandslotte eller tage en dukkert.

Nationalparken Parque Nacional Vinales er på UNESCOs liste over verdensarv, og det er i sandhed et overvældende sted. Kæmpestore dale bevæger sig igennem parken, hvor man også dyrker både frugt og grøntsager, og I kan da også bestige bakkerne! Så får børnene sved på panden, mens de kan se nogle af de storslåede landskaber, som vi ikke har mange af i Danmark. De kan også få lov til at ride på heste, og I kan let komme hertil fra hovedstaden Havana.

Cubas byliv vil sandelig også overraske børnene! Her kører man på brostensbelagte gader i ældre biler, som viser, hvordan Cuba har taget den amerikanske kultur til sig. Husene er også hyggelige og idylliske, og de små markeder er fantastiske at udforske for de små, hvor de kan se lokale smykker, tøj og frisk frugt fra de nærliggende gårde.

Der er ingen tvivl om, at Cuba ikke kun er et smukt land med en rig historie, men også en fantastisk feriedestination for jer med børn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *