Kategorier
Artikler

Når børn skal passes første gang

Som forælder kan det være lettere nervepirrende at skulle have passet sine børn for første gang, så her kommer en lille række tips til at håndtere den svære situation og give forslag til at slå koldt vand i blodet. Husk at fokus altid skal være, at barnet skal have det bedst muligt.

Du skal være okay med det

Der er et særligt bånd mellem mor og barn, som både er fysisk og emotionelt. Derfor kan barnet også mærke, hvis dit humør ikke er godt. Du må derfor selv tro på at det hele er godt og at du er okay med det. På den måde kan dit barn mærke, at det er okay og at der ikke er grund til uro, fordi du er rolig.

I skal som forældre både være afslappet og smilende til barnet, så det ved at det er i orden og at I stoler på personen. Så vær ærlige med jer selv og hvis I er lidt utrygge, så snak med babysitteren, så I lærer hinanden godt at kende.

Lær hinanden at kende

For at du kan være okay med pasningen af dit barn, er det en god idé at kende babysitteren. Hvis det er et familiemedlem eller en ven af familien har barnet sikkert mødt personen før, hvilket er en god ting. Ellers kunne I prøve at invitere babysitteren over en times tid før eller en dag på forhånd. Så kan I se hinanden an, snakke lidt om rytmer og vaner eller se babysitteren lege med barnet.

For at barnet har den bedste oplevelse med babysitteren, skal barnet begynde at betragte sitteren som en sekundær omsorgsperson. Det kan være lidt svært i starten at høre barnet snakke meget om babysitteren eller blive lige så glad for at se ham eller hende, som jeres barn er for at se jer. Men husk, at det er en god ting. Det betyder at jeres barn stoler på personen og er tryg ved vedkommende.

Ét skridt ad gangen

Lad være med at lave nogle store forandringer fra start af. Start stille og roligt med en babysitter, som barnet har set jer være glade og trygge omkring. Det skal gerne foregå i jeres hjem, hvor barnet har sit legetøj, sin stol og sin seng. Med tiden kan man skifte flere elementer ud, så barnet vil være tryg ved at blive passet andre steder.

Det vil også være en god idé at lade den første pasning kun vare en time eller 2, da børn har det svært med tidsfornemmelse. Jeres barn vil opdage at I komme hjem igen og blive mere tryg ved en pasningssituation. Herefter kan I forlænge tiden stille og roligt.

Det allervigtigste er at snakke sammen, både jer som forældre, men også med den person, der skal passe jeres barn. Giv jer selv tid til en overlevering med dagens hændelser, så babysitteren er klar på barnets humør, men spørg også ind til hvad der er sket, mens I var væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *