Kategorier
Artikler

Må børn komme med til en begravelse?

Når en som står familien kær går bort, så er det ofte uforståeligt for et barn. Skal et barn med til en begravelse? Eller skal børn have lov til at blive hjemme fra begravelsen?

Hvordan takler barnet sorgen?

Det er svært at vide, hvordan børn takler sorgen når en bekendt eller andre går bort. Ikke alle børn forstår realiteten, det er derfor vigtigt at tale med barnet om sorgen og evt. den kommende begravelse. Det er selvfølgelig et individuelt valg fra familie til familie, om barnet skal deltage i en begravelse i en ung alder.

For og imod at tage børn med
Mange forældre bliver i tvivl, om deres børn skal med til en begravelse. Der kan dog både være fordele og ulemper ved begge valg. Når der snakkes om døden, kan det ofte være skræmmende. Det er svært for et barn, at sætte billeder på døden og begravelsen. Det kan derfor være godt for børn, at se den afdøde og deltage i begravelsen. På denne måde bliver døden ikke lige så skræmmende, som det vil være uden at have oplevet et dødsfald. En begravelse er et sidste farvel, som giver nogle børn mulighed for at forstå situationen. Men mange forældre er også imod, at tage deres børn med til en begravelse. Ikke alle mener, at et barn i en ung alder skal opleve sorg. Det kan diskuteres, om det er nødvendigt at beskyttebarnet fra den realitet som alle vil opleve.

Så når spørgsmålet melder sig, om dine børn skal med til en begravelse. Så afhænger det både af barnets forståelse for døden og det sidste farvel. Der findes derfor ikke et rigtigt og forkert valg i dette sammenhæng. Snak allerførst med barnet, om hvad en begravelse betyder. Det kan give dig hjælp til det svære valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *