Kategorier
Artikler

Kemikalier i dit barns legetøj – dette skal du være opmærksom på

Kemikalier og legetøj

Effektivisering og masseproduktion på samlebånd kører super og det giver jobs til rigtig mange mennesker verden over. Men al denne smarte teknologi og effektive måde at tjene penge på, går ud over miljøet, det belaster vores klode og i sidste ende går det også ud over os selv.

Legetøj til børn

Takket være flere år med protester, klager og bekymringer har plastindustrien sænket indholdet af farlige og sundhedsskadelige stoffer i deres produkter og legetøj, men der er stadig lang vej endnu. Meget af de legetøj, der fremstilles til brug af små børn, ender som regel med at blive suttet på og hvis legetøjet så ikke er fri for kemikalier, bliver det optaget af det lille barn og cirkulerer rundt i kroppen. Ved længere tids påvirkning af de kemikalier, kan barnet udvikle allergier, udslæt, problemer med fordøjelsessystemet og få skadet sine indre organer.

Barn med legetøj i munden

Forældrenes ansvar

Det lyder meget alvorligt og farligt, men det behøver det ikke at være. Det kan nemt ændres ved at forældrene træffer de rigtige valg på deres børns vegne. Småbørn putter ting i munden, for det er den måde de sanser forskellige objekter på, og som forældre kan man vælge hvilket legetøj barnet skal omgives af. Ved at vælge ansvarsbevidst og fornuftigt, specielt i de første leveår, kan man give barnet en bedre sundhed og nedsætte risikoen for at barnet får allergier.

Er du i tvivl om hvilket legetøj din baby skal have, kan du gå efter forskellige klistermærker på produkterne, der betyder de er godkendt af sundhedsmyndighederne. Ét af de firmaer, der er godkendt er det franske Sophie la Girafe, der har en serie af tygge- og bideringe til helt små børn, fri for skadelige stoffer og lavet af naturligt gummi, samt indfarvet med naturligt udvundet plantefarver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *