Kategorier
Artikler

Hvilken motion kan gravide dyrke

Mange kvinder stopper med sport og motion når de finder ud af de er gravide, da de har hørt at det ikke var sundt for barnet. Men faktisk tyder alting på det stik modsatte. Det har nemlig vist sig at det at dyrke regelmæssig motion under ens graviditet kan give barnet bedre levevilkår fra starten af. Blandt andet ting som muskel-, knogle- og fedtsammensætning bliver påvirket i den rigtige retning hvis man som kommende mor tager sig en rask cykeltur eller lufter hunden som man plejer. Kilde: apotekeren om motion for gravide.

Motion for gravide
Må gravide svømme

Må jeg svømme og træne som jeg plejer?

Ja. For er man først inde i en god træningsrytme er det meget lettere at fortsætte som man plejer – og det må man gerne. Så plejer du at svømme med veninderne fra arbejdet hver søndag, så hold dig endelig ikke tilbage. Gå, løb og cykel som du plejer, men lyt til din krop. Det er fint at træne, men man skal lige mærke efter om man stadig kan fortsætte som man plejer eller om man skal et gear ned i tempo.

Men selvfølgelig er der ingen regler uden undtagelse: Dyrker man styrketræning, løfter vægt, kampsport eller dykning bør man indstille det indtil fødslen er overstået, da det kan presse eller give tryk, slag og stød mod maven, hvilket ikke er sundt.

Jeg plejer ikke at dyrke sport, hvordan kommer jeg igang?

Er man ikke den sportslige type, der før cyklede et par kilometer om dagen, så er der nogle nemme metoder til at komme i gang: Spørg mennesker omkring dig. Spørg rundt i din familie, dine naboer og dine venner om der ikke er nogen der har lyst til at gå sammen med dig eller cykle lidt hver morgen. Hvis ikke andet kan man få sig en lille hyggelig snak på turen. Kig på Sportsy for motionsmuligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *