Kategorier
Artikler

Har du valgt en god flyverdragt?

En flyverdragt er en beklædningsgenstand som dækker hele kroppen. Den er især populær blandt børn, men man ser dem også hos voksne – her kaldes de dog for termodragter.

God flyverdragt

Når man skal vælge en flyverdragt til sit barn, så er det vigtigt at gøre sig nogle specifikke overvejelser, inden man køber flyverdragten.

  • Hvilken prisklasse skal den ligge i?
  • Hvilken kvalitet skal den have?
  • Skal den være vandtæt?

Osv.

Som udgangspunkt kan man kigge på kvaliteten. Kvalitet og pris hænger som regel sammen og finder man en solid flyverdragt medfølger der også en solid pris.

Slidstærk

En god flyverdragt skal være slidstærk, da dens primære målgruppe er børn, som leger udendørs i al slags vejr. I den forbindelse er en vandtæt flyverdragt et godt valg, hvis man forestiller sig at barnet skal ud at lege i regnvejr.

 

Vindtæt

Man kan også lede efter en flyverdragt med en vindtæt funktion. Denne funktion forhindrer vinden i at trænge gennem stoffet på flyverdragten. Nogle flyvedragter har en kombination af begge dele.

Holde varmen

 

En flyverdragt er også beregnet til, at man skal kunne holde varmen i dem. Her findes der forskellige typer af varmeisolering. Nogle flyverdragter kan håndtere ned til -15 grader, hvor andre typer kan tåle helt ned til -25 grader. Disse faktorer bestemmes af barnets aktivitetsniveau. Flyverdragten er jo som bekendt designet til at holde på varmen, så barnet vil let komme til at få det for varmt, hvis det har en for varm flyverdragt på.

Reflekser

De fleste flyverdragter har indbygget reflekser, hvilket gør dragten synlig i mørke. Dette er en god anordning, da flyverdragter som regel bliver taget i brug i vinterhalvåret. I denne årstid er der ikke meget sollys og det bliver derfor hurtigt mørkt. Dragten er dog ikke selvlysende og reagerer kun, hvis udefrakommende lyskilder rammer dragten.

Rengøring af flyverdragten

Hvordan rengører man en flyverdragt og hvordan vedligeholder man den? Der findes en helt basisk procedure, som skal følges, når man rengører en flyverdragt. Man starter med at vende vrangen ud på dragten. Det gør man simpelthen fordi, de fleste flyverdragter er vandtætte og derfor vandafvisende.

Dernæst skal du vælge noget vaskemiddel som er beregnet til udendørstøj (f.eks. Biotex Outdoor). Man skal ikke anvende uldvaskemiddel, da dette kan slide flyverdragten. Hvis du er i tvivl om, hvilket specifikt vaskemiddel der bør anvendes , bør du kontakte flyverdragtens fabrikant.

Undgå skyllemiddel

Skyllemidlet modarbejder stoffets vandtæthed. Når dragten er blevet lagt ind i vaskemaskinen, skal man vaske den ved 40 grader. Hæng den derefter til tørre udendørs eller i et tørrerum. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, så kan man som alternativ tørretumble den ved svag varme. Der er dog en risiko ved denne type tørring, da den maskinelle bearbejdning slider på flyverdragtens vandafvisende stof.

Derfor anbefales det at man hænger den til tørre umiddelbart lige efter, den er blevet vasket.

Sørg for at tørre flyverdragten godt og grundigt af indimellem. Anvend en fugtig karklud til dette formål. Det vil synligt hjælpe med vedligeholdelsen og gør den samtidigt nemmere at rengøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *