Kategorier
Artikler

Fokus på børnene og de mulige lidelser

I den travle hverdag kan det være svært at være opmærksom på alle de små ting, der kan ramme ens elskede børn. Det kan samtidigt være svært at skelne mellem ting, der alvorlige, ting, som hurtigt går over af sig selv og ting, som slet ikke er noget, man skal være urolig over. Man vil ikke udsætte sine børn for unødvendige fare og smerter, men samtidigt nytter det heller ikke altid at være alt for hys som forældre. Men hvilke sygdomme og lidelser er det, der hyppigt rammer de små rollinger?

De ubehagelige vorter

Vorter rammer rigtig mange børn. Der går fra en uge til seks måneder fra ens barn er blevet smittet til at vandvorten rent faktisk dannes. Vorterne ses som små perlemorshvide knopper og er heldigvis en godartet lidelse. Da den hyppige virusinfektion er meget smitsom, og børnene smitter ofte hinanden, er det en god idé at få disse fjernet. Derudover kan dit barn rent faktisk smitte sig selv. Vorterne kan gå væk af sig selv efter 1-2 år men nogle gange tager det flere år, før vorterne forsvinder. Derfor kan en tur til lægen være fornuftigt at vælge, da denne enten kan fryse eller skrabe denne væk. Googler du ”hvad er vandvorter”, kan du læse meget mere om dette.

Den ”velkendte” børneorm

Denne orm lever i tyktarmen og er ca. 1 centimeter. Nogle af de normale symptomer af en intens kløe omkring endetarmsåbningen, hvilket kan medføre til søvnbesvær, rastløshed og ikke mindst irritabilitet. Det er en utrolig irriterende lidelse, som er vigtig at komme i behandling for. Og dette gælder ikke kun for den eller dem, som er ramt af børneorm. Hele familien skal i princippet i medicinsk behandling med mebendazol. Hertil er det vigtigt at opretholde en god hygiejne med hyppig vask af hænger, klipning af negle og rensning af disse samt kogevask af håndklæder, sengetøj og undertøj.

Den irriterende øjenbetændelse

En tredje ting, der desværre også ofte rammer børn, er øjenbetændelse. Denne infektion gør øjnene røde og kan føles som om, man har grus i øjnene. Der er dog flere forskellige former blandt andet virusinfektion og bakterieinfektion. Bakterieinfektionen varer normalt 1-2 uger, hvor virusinfektionen kan være mere langvarig. En mere alvorlig form for øjenbetændelse er herpesvirus, der kan medføre til en varig nedsættelse af synet, hvis den ikke behandles.
Får din egen rolling derfor øjenbetændelse, er det derfor vigtigt at opsøge læge for at finde ud af, hvilken form, som din søn eller datter har. Det er derudover vigtigt at opretholde en god håndhygiejne, ikke pille sig i øjet og ikke dele håndklæde.

Skarlagensfeber

Infektionssygdommen Skarlagensfeber skyldes oftest hæmolytiske streptokokker. Disse skaber ikke kun infektionen med laver samtidigt også et giftstof, som giver de karakteristiske røde udslæt, som mange forbinder med netop Skarlagensfeber. Det røde udslæt kommer gerne efter 1-2 dage efter infektionen har ramt og starter ofte i ansigtet for derefter at brede sig til arme og ben. Dertil kommer det, at tungen bliver hvidligt belagt.

Ofte bliver barnet rask igen efter en uge. Her oplever mange dog, at huden skaller af. Heldigvis er denne Skarlagensfeber kun mulig at blive smittet med en enkelt gang i sig liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *