Kategorier
Artikler

Døjer dit barn med hård mave?

Omgangssyge, dagplejefeber og børnehavemave – kært barn har mange navne. Her er det særligt nogle af de spændende bakterier og virus den lille guldklump støder på, når han eller hun løber rundt i verden udenfor. Det kan lede til både feber, hovedpine og maveproblemer at udforske verden omkring, men det behøver ikke at blive et stort problem.

Har man lige været igennem en tur med alle børnenes maver, så får man lidt erfaring, så den deler vi nu med jer. Her kommer altså lidt husmortips og tricks til, hvordan man håndterer hård mave hos børn og unge derhjemme.

Cola og banan

Måske har jeg altid været lidt gammeldags, men det er et tip fra min farmor: Spis en banan og drik et glas cola. Hvad enten maven er hård eller tynd, så retter den op på det værste i rigtig mange tilfælde. Hvorfor det lige virker, er ikke til at sige, men det er noget med syreindholdet i colaen og bananers indhold af stivelsesmiddel, der virker godt på maven.

Dulcolax

Har man prøvet med cola og banan uden held, så må man ty til lidt skrappere metoder. Her foretrækker jeg at bruge Dulcolax tabletter. Alt efter om dit barn er stort eller lille, kan det være noget nemmere at bruge stikpiller, end at få barnet til at sluge en tablet. Ikke børn er gode til at sluge tabletter og piller, så det kan skabe flere problemer, end der er nødvendigt.

Husk at læse indlægssedlen godt igennem og snak eventuelt med egen læge, men også med barnet. At tage afføringsmiddel kan være noget af overraskelse, hvis man ikke har prøvet det før, og barnet kan ligesom voksne blive bange, ked af det, opleve smerter og begynde at græde. Det hjælper at snakke med barnet og ikke lade dem være med det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *