Kategorier
Artikler

Den perfekte morgen med børnene

En morgen med børn kan hurtig blive ufattelig stresset, hvis du ikke passer på. Det er de færreste børn der sover til ret meget længere end 06 eller 07. Jeg har dog hørt om flere, hvor forældrene bliver nødt til at vække børnene klokken 08 – men det er nu mere undtagelsen, end reglen.

Den perfekte morgen med børn

Her prøver vi at komme med lidt gode råd til hvordan du kan få en perfekt morgen med børnene.

Gode råd til en god morgen

  • Du skal tage dig god tid – ikke nogen rush. Det kan selvfølgelig være svært i hverdagen, hvis begge forældre skal på arbejde – men så i det mindste i weekenderne. Det kunne også være du helt skulle genoverveje, om du ikke skulle finde et fleksibelt arbejde, hvor du får muligheden for at tage dig den tid det tager. Lad børnene styre tempoet, og stop stresset.
  • Gør de ting børnene har lyst til. Hvis de en morgen vil se Hr. Skæg DVD‘en, så sæt dig med dem og se Hr. Skæg. Der er aldrig nogen børn der har taget skade af, at se lidt fjernsyn for at komme let i gang. Har dine børn måske lyst til en tur i badekarret, så tag dem med derind og hyg omkring det.
  • Det er okay at gå på kompromis. Nogle gange er det okay, at børnene ikke lige får lavet rottehaler – alting behøver ikke være perfekt når I skal ud af døren.
  • Det er okay at børnene kommer ind i sengen – efter kl. 06. Børnene synes det er rigtig hyggeligt at komme ind til mor og far at putte lidt om morgenen. Det er ikke okay at de kommer midt nat, og tror de ikke skal sove. Når klokken er 06, så har de fået deres nødvendige søvn og som regel kan de ikke sove derefter. Personligt synes jeg det er rigtig hyggeligt, at ligge og putte med mine børn.
  • Skab rutiner. Børn har det rigtig godt med rutiner. Jo flere rutiner du kan skabe, jo mere styr har du over morgenen, og jo mere “planlægning” kan du lave og det giver mindre stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *