Kategorier
Artikler

Bliv klar til første dag i vuggestuen

Det er ved at være tid. Barslen er slut, og der er snart vuggestuestart for den lille ny. Og selvom det kan være svært at overlade den lille guldklump til vuggestuen i en HEL dag, så kan det blive nødvendigt. Men du kan sørge for, at barnet får en nem overgang til en hverdag i hjemmet til en ny og spændende hverdag i vuggestue. For at hjælpe dig på vej får du her et par gode råd og en liste med ting, du skal huske at pakke.

Hvad skal man huske?

Bleer, tøj, sutter og støvler. Det kan være et kaos. Her får du en let og overskuelig liste, med nogle af de ting du skal huske at pakke til dit barn.
Generelt:

  • Sutter – husk at skrive navn på sutterne
  • Bleer – såfremt institutionen ikke selv tilbyder
  • Madkasse
  • En lille rygsæk, hvor madpakken og bamsen kan være i
  • Sovedyr eller sutteklud
  • Skiftetøj – hav altid et ekstra sæt tøj til at ligge, da der hurtigt kan opstå situationer, hvor det vil være nødvendigt at skifte tøj
  • Tøj til årstiden – hvad enten det er flyverdragt, regnjakke og støvler, hue og vanter, eller en helt almindelig fleecejakke. Sørg for at tilpas garderoben efter vejret.

Mange institutioner gør opmærksom på, at smykker og hårspænder/elastikker er en dårlig idé, da de kan være til fare for barnet, både under leg eller middagsluren.
Derfor – lad pynten blive hjemme!

Vær opmærksom på dette!

Sørg altid for at tjekke, hvorvidt din institution inkluderer madordning, eller om i selv skal have madpakke med. Det samme gælder for bleer, da nogle institutioner ikke altid tilbyder dette.
Derudover – husk navn på ALT! De små kan godt finde på både at dele sutter og smide ting. Gør derfor dig selv en tjeneste, og skriv navn i alt, så det er nemmere at få alting med hjem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *