Kategorier
Børneudstyr

3 grunde til at bruge en sutteklud

Har I små børn eller overvejer I at udvide familien med et lille, energisk og sprudlende væsen? Så er noget af det første man skal overveje, hvorvidt ens barn skal bruge sutteklud eller ej. Der er nemlig både fordele og ulemper forbundet med at baby har en sutteklud.

Fordele ved sutteklud
I kender sikkert flere der har eller har haft helt små børn, og langt de fleste af dem har haft en sutteklud. Hvis I spørger jeres venner vil de nok sige at det gav deres barn glæde og tryghed at have den med sig, når barnet skulle sove. En sutteklud kan:
have det praktiske formål at have styr på yndlingssutten, når barnet ligger i sengen eller barnevognen
i sig selv give tryghed
være en del af et putte-ritual, hvor barnet hurtigt lærer at når den får suttekluden betyder det at barnet skal sove

Vær opmærksom
En sundhedsplejerske vil fortælle at det er et godt købt til baby, men at man skal være opmærksom på ikke at lade suttekluden blive ved spædbarnet, når det skal sove. Når barnet ikke er gammelt nok til at sparke med benene eller dreje hovedet væk, kan det lille stykke stof risikere at dække for luftvejene. Derfor bør man ikke lade kluden ligge i sengen hos et barn under 6-9 måneder.

Forslag til sutteklude
Er man i tvivl om hvad der er af muligheder, så er der kort sagt noget for alle. Det drejer sig både om allergivenlige sutteklude, praktiske og fugtabsorberende eller fremstillet efter Fair-Trade vilkår. Et godt bud på en økologisk nusseklud er fra Liewood, hvor kludene fås i mange forskellige farver og designs, med mange søde figurer på kluden, så barnet også har noget at lege med og pludre med, hvis det vågner om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *